یک فنجان بصیرت
چه فرقی می کند.
درعصر ارتباطات نفس بکشم یا قرون وسطا.
وقتی خبری ازتو نباشد.
دوره جاهلیت است.
اللهم عجل لولیک الفرج ....
|
آیتالله مهدوی کنی که سحرهای ماه مبارک رمضان در برنامه تلویزیونی ماه خدا چند دقیقهای به بیان نکات اخلاقی و قرآنی میپردازد، در چند شب متوالی به تبیین واژه «اعتدال» که شعار انتخاباتی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری بود، پرداخت.
گروه رسانه «تیتریک» ؛ رئیس مجلس خبرگان سحر پنجشنبه در برنامه «ماه خدا» که در ایام ماه مبارک رمضان از شبکه اول سیما پخش میشود، در توضیح واژههایی چون «عدالت» و «اعتدال» گفت: اصل عدالت در بیان مولا علی (ع) این است که هر چیزی در جای خودش قرار بگیرد. اگر در مسائل حقوق اجتماعی باشد یعنی اینکه هرکسی به حق خودش برسد.
وی با بیان اینکه «قسط» تعبیر قرآنی عدالت است، افزود: پیامبران آمدهاند که قیام به قسط کنند؛ قسط یعنی اجرای عدالت.
مهدوی کنی تصریح کرد: عدالت یا اعتدال در نظریهپردازی به معنای میانهروی نیست. بعضی فکر میکنند اعتدال یعنی میانهروی و اینکه حد وسط را بگیریم. اینکه یکی بگوید از افراط و تفریط جلوگیری کنیم و بعد وسطش میشود اعتدال، درست نیست.
وی با تاکید بر لزوم پافشاری روی اصول، ادامه داد: انشاءالله به اعتدال در مقام عمل برسیم، در عین حفظ کردن اصول.
وی با اشاره به اینکه «اعتدال به معنی وسط نیست» افزود: اگر امت وسط هستیم، به این معنی است که امت میانهایم و در طریق راست و صراط مستقیم حرکت میکنیم. در اخلاق هم اینطور نیست که وسط تهور و ترس، شجاعت باشد.
رئیس مجلس خبرگان تاکید کرد: معنی اعتدال این نیست که در مقام داوری، وسط افراط و تفریط را بگیریم؛ بلکه اعتدال جایگاه خاص خودش را دارد.
آیتالله مهدوی کنی یادآور شد: مثلا وقتی میخواهیم مسائل اخلاقی و سیاسی را تبیین و پیاده کنیم، قدری مدارا کنیم. 100 درصد نمیتوانیم آنچه را میخواهیم پیاده کنیم چون عدهای کندتر هستند و عدهای تندتر. باید بگوییم چند قدم شما جلو بیایید و آنهایی که عقب افتادهاند خودشان را برسانند.
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز با تاکید بر اینکه «اعتدال، راه واقعی نیست بلکه مقدمه است»، گفت: مثلا برای اینکه به سمت قم برویم همه باید با هم در یک مسیر برویم تا به مقصد برسیم.
وی ضمن اشاره به تدریجی بودن تغییرات گفت: در مقام پیاده شدن مسائل یک دفعه نمیتوانیم کاری انجام دهیم. یکی از ارزشهای انقلاب این است که دروغ نگوییم یا رشوه نگیریم اما آیا یکروزه میتوانیم این مسائل را حل کنیم؟
رئیس دانشگاه امام صادق (ع) تصریح کرد: اگر اعتدال به معنای این باشد که در دعوا یکی بگوید صلوات بفرستید! این درست نیست. اگر بخواهیم جناحهای مختلف را با صلوات نزدیک کنیم و آشتی دهیم، نمیتوانیم اصلاح کنیم چون وقتی در دعوا یکی آن وسط میگوید صلوات بفرستید، طرفین دعوا وقتی آن طرفتر میروند باز هم دعوا میکنند.
وی با بیان اینکه «هر دولتی که میآید باید اصول را در نظر بگیرد»، ضمن بیان مثالهایی به توضیح نظرش درباره «اعتدال» پرداخت و افزود: مثلا همه باید صاحبخانه شوند اما همه یکگونه خانه نخواهند داشت. برای رسیدن به عدل و قسط اسلامی زمان لازم است.
وی با اشاره به برداشتهای غلطی که از «اعتدال» میشود گفت که منظور از اعتدال در حجاب، چند درجه کمتر از بیحجابی نیست و افزود: اگر به خانمهایی که حجاب ندارند میگوییم حجاب امر اسلامی است، اینگونه نیست که بگوییم حد وسطش را نگه دارید یا اگر بگوییم چون اعتدال داریم کاری به خانمهای بیحجاب نداریم و هرچه دیدیم ندیدیم، این درست نیست.
وی در پایان دعا کرد: انشاءالله به اعتدال در مقام عمل برسیم، در عین حفظ کردن اصول.
منبع: ایسنا [ یکشنبه 92/4/30 ] [ 2:14 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
|
|
[ طراح قالب : پیچک ] [ Weblog Themes By : PIcHaK.NeT ] |